0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

 Mesk svorį

 

0

Baltymai ir formuojamas imunitetas

 
Publikuota: 2020-12-26

 Nepakankamas žmogaus suvartotų baltymų kiekis gali turėti įtakos koronaviruso antikūnų gamybai, ypač po vakcinacijos. Apie tai pranešė vakcinos „Sputnik V“ kūrėjas Aleksandras Ginzburgas, mokslinio-tyrimų cento N.F. Gamalej vardo direktorius. „Baltyminio maisto kiekis (baltymų kiekis) labai veikia antikūnų gamybą, nes antikūnų gamybos procesas yra energetiškai brangus, todėl substrato, tai yra mėsos, bet ne riebalų, o tik aukštos kokybės mėsos produktų tiekimas turi didelį poveikį“ - teigė mokslininkas, dėmesys turėtų būti skiriamas kokybiškų baltymų vartojimui.

 
Ginzburgas taip pat pažymėjo, kad apskritai gyventojams suvartojamo baltyminio maisto kiekis yra ne tik šalies gerovės, bet ir gero gyventojų imuniteto rodiklis.
 

Didelis alkoholio kiekis ir stresas gali turėti įtakos antikūnų susidarymui ir imunitetui. "Įvairius hormonus su imunine sistema sieja standi grandinė.  Daugelis hormonų, kurie sukelia stresines būsenas, slopina tam tikrų imuninės sistemos hormonų gamybą, todėl visos stresinės būklės naikina esamus antikūnus", - aiškino mokslininkas.

Šalitinis:

 

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti