Baltymai ir formuojamas imunitetas |
← |
Nepakankamas žmogaus suvartotų baltymų kiekis gali turėti įtakos koronaviruso antikūnų gamybai, ypač po vakcinacijos. Apie tai pranešė vakcinos „Sputnik V“ kūrėjas Aleksandras Ginzburgas, mokslinio-tyrimų cento N.F. Gamalej vardo direktorius. „Baltyminio maisto kiekis (baltymų kiekis) labai veikia antikūnų gamybą, nes antikūnų gamybos procesas yra energetiškai brangus, todėl substrato, tai yra mėsos, bet ne riebalų, o tik aukštos kokybės mėsos produktų tiekimas turi didelį poveikį“ - teigė mokslininkas, dėmesys turėtų būti skiriamas kokybiškų baltymų vartojimui.
Didelis alkoholio kiekis ir stresas gali turėti įtakos antikūnų susidarymui ir imunitetui. "Įvairius hormonus su imunine sistema sieja standi grandinė. Daugelis hormonų, kurie sukelia stresines būsenas, slopina tam tikrų imuninės sistemos hormonų gamybą, todėl visos stresinės būklės naikina esamus antikūnus", - aiškino mokslininkas.
Šalitinis:
↑ | ← |