0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

 Mesk svorį

 

0

Vulkaninė druska

 
Publikuota: 2020-11-29

 Vulkaninė juodoji druska Kala Namak – tai vulkaninės kilmės akmens druska, kuri buvo naudojama jau senovės Indijoje ir kitose Azijos šalyse. Ši druskos rūšis pasižymi rusvai pilka spalva (kartais pilkai rūda ar tamsiai violetine) bei aitriu kvapu, primenančiu išvirtų kiaušinių kvapą. Skonis yra sūrus, tačiau savo stiprumu skiriasi nuo įprastos druskos, o patiekalams suteikia virtų kiaušinių skonį.

Juodoji druska plačiai vartojama Indijos virtuvėje, tačiau ją galima naudoti gaminant ir kitus patiekalus, kuriems šis produktas suteiks nepakartojamą bei originalų skonį. i randama Indijoje ir plačiai naudojama indų virtuvėje kaip prieskonis. Juodoji druska beriama į salotas, chaats (indiškas patiekalas), raitas (indiškas patiekalas) ir daugybę kitų aštrių indiškų patiekalų.
 
Malta juodoji druska yra gražios rožinės spalvos, tačiau įdėta į karštą patiekalą ji pajuoduoja, todėl ir vadinama juodąja.
Geležies sulfatas juodajai druskai suteikia tamsiai violetinės spalvos atspalvius. Vandenilio sulfatas suteikia ypatingą pikantišką kvapą ir skonį patiekalams.
Juodoji druska išgaunama iš senovinių ugnikalnių ir labai plačiai vartojama Indijos, Pakistano, Japonijos, Prancūzijos, Pietų Azijos virtuvėse.
 
Puikiai tinka visiems sportuojantiems ir dirbantiems sunkų fizinį darbą. Įprasti juodosios druskos kiekiai nesulaiko organizme vandens, žymiai mažiau nusėda sąnariuose.
 
 Vulkaninė juodoji, Kala namak, druska yra vertinama vegetariškoje ir veganiškoje virtuvėje, ypač tais atvejais, kai norima suteikti patiekalams kiaušinio skonį pvz. gaminant tofu ar salotas.
Juodosios druskos įmaišius į grietinę gaunami majonezo skonio padažai. Tobulai skanina šviežias salotas, užkandžius, kepintus riešutus, agurkus su jogurtu - raitas (tarpinis variantas tarp šaltibarščių ir baltos mišrainės), vaisių čatnius (garnyrus), dedama į masalas (prieskonių mišinius).
Juodoji druska puikiai dera su jogurtu ir sūriu, arbūzais ir mangais.
 
Ajurvedoje juodoji druska yra laikoma prie šildantį poveikį turinčių prieskonių, pasižymi šildančiu ugnies poveikiu, turi vidurius laisvinančių ir antiseptinių sąvybių. Ji didina pita ir kapha, mažina vata došas. Naudojama gydant vidurių putimą ir skrandžio ligas (mažina skrandžio rūgščių išsiskyrimą) bei skydliaukės veiklą, vartojama virškinimui gerinti, žarnyno peristaltikai sustiprinti, dujų kaupimuisi žarnyne sumažinti,  anemijai (mažakraujystei) gydyti, regėjimui gerinti. Ajurveda juodosios druskos rekomenduoja turėti kiekvienoje namų vaistinėlėje.
 
 
Vulkaninės juodosios druskos cheminė sudėtis
Didžioji sudėtis gausu kalio, vario, sulfatų, cinko, mangano, kalcio, fosforo, jodo. Druska taip pat apima sierą, geležį, natrio chloridą.
Mokslininkai ypatingą dėmesį skiria šiam produktui. Be pagrindinių elementų, išvardytų juodojoje druskoje, yra apie 90 naudingų medžiagų.
Be to, didžioji sudėtis yra susijusi su senoviniais produktais ir yra laikoma gryniausia iš esamų produktų. Baltoji druska savo ruožtu turi tik 2 naudingus elementus.
Druskos vaistinės savybės
  • žymiai pagerina apetitą ir stimuliuoja ją;
  • pašalina toksinus iš kūno;
  • prisotina audinius naudingomis medžiagomis;
  • regeneruoja ir atjaunina kūną ląstelių lygyje;
  • mažina raumenų nuovargį, gydo sąnarių skausmus;
  • lengvai absorbuojamas organizme, gerina virškinimo procesus;
  • valo kraują, praturtina jį svarbiais mikroelementais;
  • nesutrikdo kūno skysčio, skirtingai nei balta druska.

 

 

Vulkaninė druska: naudojimo indikacijos
 Vulkaninė druska dažnai naudojama daugelio ligų prevencijai, gydymui. Ji įrodė save kaip natūralų ir veiksmingą vaistą.
Sudėtis padeda:
  • perteklius;
  • apsinuodijimas maistu;
  • astma;
  • podagra;
  • nemiga, miego sutrikimai;
  • moterų nevaisingumas;
  • artrozė;
  • susilpnėjusi imuninė sistema;
  • lėtinis nuovargis;
  • hipertenzija ir širdies ir kraujagyslių ligos;
  • artritas;
  • reumatas, sąnarių ligos;
  • angina, ARVI;
  • dantų skausmas, srautas;
  • gripas, periodonto liga;
  • nosies uždegimai;
  • problemos, susijusios su ginekologine sistema;
  • odos ligos;
  • vabzdžių įkandimai.

 

Druskos poveikis organizmui
  • sumažėjęs troškimas blogų įpročių;
  • atstatoma natūrali organizmo funkcija;
  • sveikesni organai;
  • normali virškinimo sistema;
  • sunkieji metalai, toksinai pašalinami;
  • sumažėja kūno svoris;
  • oda atsinaujina ir tampa jaunesnė;
  • miego problemos išnyksta.

 

 

  1. Kompozicija yra populiari tarp žmonių, vedančių sveiką gyvenimo būdą. Juodoji druska plačiai naudojama kulinariniame pasaulyje. Dažnai natūraliai citrinos sultims pridedama tik 1-2 gramai. didelės sudėties.
  2. Toks padažas padeda atkurti stiprumą ir subalansuoti virškinimo sistemų darbą. Pakanka pabarstyti savo mėgstamą patiekalą su atskiestu sultimis, rezultatas nebus ilgas. Svarbu reguliariai atlikti tokius veiksmus.
  3. Prieskoniai dažnai pridedami prie salotų, pagamintų tik iš vaisių. Gurmanai sako, kad pridedant padažą vegetariškiems patiekalams, atsiranda skonis, kaip kiaušiniai ir tofu. Dažnai druska yra sujungta su kmynais.
  4. Šį prieskonį pagardina prieskonių vaisiai, pupelių salotos, įvairūs vištienos patiekalai. Skonis yra labai įdomus, patikėkite manimi, jūs neliksite abejingi. Taip pat paruošite neįprastą salotą, kuri pridedama kaip šalutinis patiekalas.
  5. Pagrindiniai ingredientai yra prinokę bananai, obuoliai ir juodos druskos mišinys su raudonais pipirais. Skonis yra unikalus. Pagalvokite, kad Himalajų produktas skonis kaip kiaušiniai, kai jis sumaišomas su kitais prieskoniais.

 

Druska turi blogą poveikį tik tuo atveju, jei viršijate kasdienį vartojimo lygį. Ji yra 18 gr. Nėštumas (nuo 5 mėnesių).

Negalima piktnaudžiauti juodąja druska, tuomet nesusidursite su žalingu produkto poveikiu.

 

 

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti